• Prehľad noviniek

            • Čistenie okolia školy

            • Hneď na začiatku mája, keď sa vyčasilo, sme sa so žiakmi vybrali čistiť okolie našej školy. Okrem príjemnej prechádzky sme stihli aj menší piknik v tráve.

               

              Viac fotografií nájdete vo FOTOALBUME.

            • Deň vtákov 2024

            • V apríli sme sa opäť stretli, aby sme oslávili Deň vtákov. Žiaci robili kvíz, ktorý im pripravili deviataci, vyrobili plagátik ku Dňu vtákov a robili preteky s lietadielkami, ktorým dali vtáčie mená.

               

              Viac fotografií nájdete vo FOTOALBUME.

            • Pracujeme s tabletmi - 2.A

            • Žiaci 2.A si dnes na hodine slovenského jazyka vyskúšali prácu s tabletmi. Prostredníctvom interaktívnych hier si preopakovali učivo a naučili sa aj niečo nové. Ostal nám čas aj na hru v Smartbooks.

               

              Viac fotografií nájdete vo FOTOALBUME.

            • Slávik 2024

            • Koncom apríla sa na našej základnej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik.

              V 1. kategórii sa na 3. mieste umiestnili Oliverko Frnčo spoločne so Šarlotkou Gáborovou z 1.A  a Ninka Mesiariková z 2.A. Druhé miesto získala Olívia Máliková z 3.A.

              V 2. kategórii sa na 3. mieste umiestnili Ester a Mia Sališové zo 6.A. Na 2. mieste sa umiestnili Matúško Málik zo 6.A a Jurko Štefanka zo 4.A.

              V 3. kategórii sa na 2. mieste umiestnil Filip Hájovský z 8.A.

               

              Všetkým gratulujeme ku skvelým výsledkom.

               

              Viac fotografií nájdete vo FOTOALBUME.

            • Vynovená počítačová učebňa

            • Milí rodičia a žiaci,

              radi by sme Vám oznámili, že sa nám podarilo vynoviť našu počítačovú učebňu. Veríme, že učenie informatiky tak bude zas o niečo príjemnejšie.

            • Deň Zeme 2024 - Zem vs. plasty

            • Každoročne si so žiakmi našej školy pripomíname Deň Zeme a ani tento rok tomu nebolo inak. Mottom tohtoročného Dňa Zeme 2024 je Zem verzus plasty. 

              Prostredníctvom aktivít aj krátkeho príhovoru v rozhlase sme si zopakovali, aké je dôležité triediť odpad, recyklovať, používať viac ekologických materiálov a plasty využívať len výnimočne.

              Počas budúceho týždňa by sme radi išli zbierať odpadky po obci Trnové (snáď nám to počasie umožní :).

            • Deň narcisov

            • Aj v tomto školskom roku sa naša základná škola zapojila do zbierky Deň narcisov. Spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať 909,44€.

              Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

            • Konferencia o budúcnosti vzdelávania

            • „Ak chceme zmysluplnú zmenu musíme vytvoriť spojenie so srdcom predtým, ako budeme môcť vytvoriť spojenie s mysľou.“

              17.4. 2024 sa  naša pani riaditeľka Mgr. Andrea Lehotská a pani zástupkyňa Mgr. Marta Ďurkovská zúčastnili konferencie O BUDÚCNOSTI VZDELÁVANIA. Medzi hosťami vystúpil aj spisovateľ Daniel Hevier.

            • Návšteva Mestskej knižnice

            • Dňa 5. apríla sme sa so žiakmi druhého ročníka opäť vybrali do Mestskej knižnice v Žiline. Tentokrát sme si už so sebou odniesli aj niekoľko požičaných kníh, vďaka ktorým počas najbližšieho mesiaca snáď objavíme aj veľa nových zaujímavých príbehov. S výberom nám pomáhala aj milá pani knihovníčka.

              O mesiac sa uvidíme opäť.

            • Popoludnie s Andersenom v školskej knižnici

            • Tento rok sme sa 22.marca rozhodli zapojiť do projektu Noc s Andersenom a pripravili sme pre žiakov štvrtého ročníka aktivity v našej knižnici na piatkové popoludnie. Čakalo ich zoznámenie sa s akciou, ktorá na Slovensku prebieha už 19.ročníkov. Prvá časť aktivít bola venovaná dánskemu rozprávkarovi Hansovi Christianovi Andersenovi. Predstavili sme si časť jeho tvorby, prečítali úryvok z rozprávky o snehovej kráľovnej, pomocou šifier odhalili názvy jeho známych rozprávok. Štvrtáci našli odvahu nazrieť do čarovného zrkadla a odhaliť svoje dobré i zlé vlastnosti. Po prestávke určenej na oddych a občerstvenie sme sa pustili do oslavy Svetového dňa vody. Písali sme odkazy na balónové kvapky, vyrábali leporelo, podľa indícií vyhľadávali knihy s témou vody v našej knižnici. So všetkými úlohami si štvrtáci hravo poradili, a tak ich na konci popoludnia čakala odmena v nájdenom poklade. Každý si odniesol domov odznak, záložku, pamätný list, malú sladkosť a dúfame, že aj spomienku na akciu.    

              Za pomoc pri jej príprave ďakujem kolegyniam – pani zástupkyni Marte Ďurkovskej a triednej pani učiteľke Majke Hanzelovej ako aj pani asistentke Zuzke Danišovej J

              vedúca školskej knižnice G.Kulinová

               

              Viac fotografií nájdete vo FOTOALBUME.

            • Marec v školskej knižnici – vtáčiky

            • Naši druháci pokračovali v cykle vzdelávacích aktivít o živote vtáčikov – tentoraz v našej školskej knižnici. Zopakovali sme si, aké vtáčiky sa u nás v zimnom období objavujú pri kŕmidlách, a čím ich môžeme prikrmovať. Prezentovali sme si knihy, v ktorých vtáčiky hrajú hlavnú úlohu (či už to boli encyklopédie alebo príbehy). Prečítali sme si spoločné básničku o vtáčom roku a vyfarbili omaľovanku. Sami si potom mohli vyrobiť leporelo. Dúfam, že sa im v knižnici páčilo a znovu sa tam uvidíme J          

                                                                                                                                Vedúca šk. knižnice G.Kulinová

              Všetky fotky nájdete vo FOTOALBUME.

            • Použitie finančných prostriedkov OZ - ,,Trnovské deti majú právo byť šťastné“

            • Finančné prostriedky získané z 2% za rok 2022 boli v roku 2023 použité na nákup pomôcok na hudobnú výchovu (hudobné nástroje), materiálu a hier do ŠKD, na VV pre 2.stupeň, odmeny pre žiakov na lyžiarskom výcviku, uhradenie poplatku programu DOFE z AJ, zakúpenie multifunkčného zariadenia do pc učebne, uhradenie poplatku za vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti pre žiakov 2.stupňa. Časť prostriedkov je vynaložená na úhradu poplatkov súvisiacich s fungovaním OZ (poplatkov banke, účtovníctvo, registrácia ).

              V roku 2023 sa podarilo získať od Vás prostriedky vo výške 1.469 €, za čo sa chceme poďakovať všetkým, ktorí si našli cestu na Daňový úrad, alebo odovzdali tlačivá v škole. Finančné prostriedky použijeme podľa požiadaviek (úhrada DOFE, čitateľský kútik, tonery, podpora kultúrno- spoločenských a športových aktivít školy, iné).

              Aj tento rok môžete prispieť 2% z daní do OZ – Trnovské deti majú právo byť šťastné.

               

              Údaje o prijímateľovi:

               

              IČO – 37901036

               

              Obchodné meno/názov-         TRNOVSKÉ DETI MAJÚ PRÁVO BYŤ ŠŤASTNÉ

               

               

              Zároveň pripájame aj aktuálne tlačivá potrebné na poukázanie 2% z dane.

              Je potrebné mať vyplnené obe tlačivá – Vyhlásenie... i Potvrdenie...Najneskôr do 30.4.2024...

               

              V2Pv21_V(1).pdf

              V2Pv18_P_(1)(1).pdf

               

              V prípade, ak nemáte možnosť zaniesť vyplnené tlačivá na Daňový úrad, pošlite ich do ZŠ buď prostredníctvom triednych učiteľov alebo poverenej osobe (p.uč. Kulinová, p.uč. Hájovská).  

               

               

              !!! Upozornenie Finančnej správy – vypočítaná suma sa zaokrúhľuje na 2 desatinné miesta matematicky (napr. 27,181-2,3,4 – smerom nadol = 27,18... alebo 27,185-6,7,8,9 – smerom nahor=27,19...)

               

            • Pletenie korbáčov

            • Aké by to boli sviatky jari bez poriadnych korbáčov? Žiaci 4.A budú vďaka ich triednej učiteľke Majke a asistentke Zuzke na Veľkú noc pripravení.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Dolná Trnovská 36, Žilina
      • 0911 497 800 mobil ZŠ (pre rodičov na oznámenia o neprítomnosti žiakov a iné) 041/596 40 95 pevná linka- ZŠ Kontakt na zástupkyňu riaditeľky školy: 0903281142, e- mail: zastupca.zstrnove@gmail.com Kontakt na riaditeľa školy: 0905 715 367, e- mail: riaditel.zstrnove@gmail.com 041/596 41 03 - Materská škola 0911 413 338, trieda Lienok v ZŠ 0911 413 339, Číslo ŠJ - 041 59 64 096 Zodpovedná osoba za ochranu osobných úadjov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu Informačná povinnosť- v podstránke O škole/ Dokumenty
      • Adresa: Dolná Trnovská 36, 010 01 Žilina 01001 Žilina Slovakia
      • 041 59 64 096
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných úadjov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje